“Wij selecteerden persoonlijk voor u een mooi assortiment Oost-Europese en Franse wijnen. Ontdek ze hier!“

Hongarije

Bolyki

Ons meest excentrieke wijndomein met idem wijnmaker Janos Bolyki. Onder een gigantische rotspartij bevindt zich de wijnkelder. Op het domein worden concerten, trouwfeesten en nog veel meer georganiseerd.

De kunstzinnige invloeden van Janos uiten zich niet enkel op het domein, maar ook op zijn wijnetiketten. Prettig gestoord misschien, maar verdomd goede wijn. Anders dan anders, krachtig, kortom, wijnen waar je mee kan uitpakken.

Vesztergombi

Dit familiaal gerund wijnhuis is gelegen in Szekszard, in de mooiste rode wijn regio van Hongarije. De meeste druiven op dit domein van 27 hectare zijn betrekkelijk jong. Het was een belangrijke en noodzakelijke stap om de oude aanplantingen te vervangen door nieuwe. De kadarka druif is hier wel de meest geteelde soort en geeft zijn smaak aan de bekende ‘bikaver’ of in de volksmond beter gekend als ‘stierenbloed’.

Sike Tamas

In het gezellige stadje Eger vinden we de uitgestrekte kelders van Sike Tamas.
Wij waren vooral verrast door hun karaktervolle witte wijnen.
In hun wijnbar kan je onder meer hun heerlijke Olaszrizling ontdekken, één van onze persoonlijke favorieten.

Szent Donat Birtok

In een adembenemende setting aan het Balatonmeer maakten we kennis met Tamas (Tom), een Hongaar die een woordje Nederlands spreekt door zijn studies in ons land. De voortreffelijke witte wijnen die hier gemaakt worden hebben stuk voor stuk een verhaal en danken hun uniek karakter aan de verschillende soorten ondergrond.
Je kan hier ook altijd terecht voor een lekkere maaltijd in hun restaurant.

Thummerer

In de regio van Eger ligt deze 100 hectare grote wijngaard. Ze hebben een grote selectie van variëteiten op dit domein. 80% blauwe druiven en 20% witte druiven.
De ruim 4000m2 grote kelder is voor de helft destijds met de hand uitgegraven in het vulkanisch gesteente. Hun wijnen worden geschonken in de meest exclusieve restaurants van Hongarije, maar zijn eveneens erg geliefd in zowel Europa als China.
Deze wijnmaker viel trouwens al meerdere malen in de prijzen.

Garamvari

De toegewijde wijnmakers van Garamvari willen constant innoveren.
Hun passie en verbeelding vertalen ze dan ook naar hun wijnen.
Verrassend, innoverend, kortom een aanwinst in ons aanbod.

Slovenië

Gaube

Ze zijn gekend als producent van frisse en fruitige wijnen met een uitgesproken karakter. Alle druiven worden met de hand geplukt en met groot respect verwerkt tot vloeibaar genot.

Kobal

Net als het klimaat, de ondergrond en de locatie van de wijngaarden, zijn de wijnen van Kobal uitzonderlijk en uniek van smaak. Hun harmonieuze en gesofisticeerde wijnen zijn het resultaat van het beste wat de natuur te bieden heeft, gecombineerd met de toewijding en ervaring van de wijnmakers van Kobal.

Pullus

Wijn is één van de belangrijkste bouwstenen in de geschiedenis van Ptuj, het oudste stadje van Slovenië. De wijnmakers van Pullus streven naar perfectie en dat resulteert in de pure smaken van hun wijnen.
Ruim 250 awards en medailles wonnen ze reeds met hun expressieve, trendy en perfect gebalanceerde wijnen.

Verus

Verus is gesticht door 3 bevriende wijnbouwers.
Ze hebben hun wijngaarden, expertise en werk samengebracht en openden zo de wijnkelder in 2007.
Verus betekent ‘echt, eerlijk, pretentieloos’. Dit is ook de attitude die ze willen vertalen naar hun wijnen.

Frankrijk

Château De Bellevue

Toen we op een wijnbeurs in Frankrijk de lekkere crémants van Chateau Bellevue proefden, waren we meteen overtuigd. Sinds de start zitten deze frisse schuimwijnen in ons aanbod, en worden door iedereen gesmaakt.

Het sympathieke koppel Anne en Hervé Tijou runnen hun zaak in de prachtige Loirestreek met een enorme gedrevenheid en groot respect voor de natuur. Zij zijn de 5e generatie in dit familiebedrijf, en garanderen de kwaliteit van hun wijnen door een uitgebreide know how. 90% van de druiven wordt met de hand geplukt.

Domaine La Fourmone

Op deze prachtige vierkantshoeve in de Provence worden heerlijke wijnen geproduceerd dankzij de klei-achtige grond, de droge wind, warme zon en gematigde regenval. De mediterraanse invloeden vinden we terug in hun wijnen.

Om te overleven ten tijde van de druifluis (philoxera) werden de gronden gebruikt om graan te telen.  Hun etiket verwijst hier naar.

Hun zeldzame witte Vaquieras en hun top rode wijn die een uitzonderlijk geheim verbergt (secret de la barrique) zijn de paradepaardjes van dit kwalitatief wijnhuis.

Château Amanieu d’Albret

Een wijndomein met een rijke geschiedenis dat zijn oorsprong kent in het Romeinse rijk. De Romeinen plantten hier in de heuvels op de rechteroever van de Garonne de eerste wijnstokken. Tot op de dag van vandaag is de know-how doorgegeven van generatie op generatie, hetgeen resulteert in de heerlijke Bordeaux wijnen waar wij zelf zo veel van houden.

jQuery(document).ready(function( $ ){ });